„Moda“ tenului sensibil

„Moda“ tenului sensibil

În ultima perioadă, tot mai multe persoane susțin că au un ten sensibil. Cum îl recunoști însă și care este cea mai bună variantă de a-l îngriji?

Roșeața excesivă sau iritarea asemănătoare pișcăturilor de urzică, apărute în mod constant, sunt două dintre semnalele de avertisment legate de un posibil ten sensibil. Însă cum poți fi sigură dacă într-adevăr ai de-a face cu un ten sensibil sau cu o afecțiune a pielii pe care o poți trata?

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să te programezi la un medic dermatolog care să dea un diagnostic corect. Înainte de aceasta însă este necesară și o analiză proprie, pentru a vedea în ce condiții pielea reacționează și a-i furniza medicului informațiile corecte. Atunci când folosești un anumit produs cosmetic care este nepotrivit tipului tău de piele sau care conține ingrediente mult prea puternice? Când stai în lumina soarelui sau când este un vânt prea puternic? Când ai parte de un moment tensionat sau emoționant?
În cazul unui ten sensibil, este foarte importantă rutina de îngrijire a acestuia, mai exact demachierea dimineața și seara, indiferent dacă ai urme de machiaj sau dacă urmează să te machiezi. Alege un produs cu un Ph de 5,5, potrivit sensibilității pielii, și care să nu conțină săpun, alcool sau parfum.

În ceea ce privește exfolierea tenului, alege produse care nu conțin ingrediente abrazive agresive și nu exagera cu numărul procedurilor. Apelează la exfoliere doar atunci când simți că tenul are nevoie de o curățare mai puternică.
„Pe lângă ingredientele care mențin hidratarea pielii și stimulează regenerarea celulară, produsele de îngrijire trebuie să conțină și ingrediente recomandate pentru îngrijirea acestui tip de piele. Un bun exemplu poate fi extractul de mușețel, coacăzele negre, uleiul de jojoba sau rodia. Sunt ingredinte care au efect calmant și reparator, atenuează inflamațiile și reglează circulația periferică. Totodată, crema de zi ar trebui să conțină factor de protecție solară, deoarece o piele sensibilă este mai predispusă la înroșiri și inflamații', spune Diana Marandiuc, trainer Naturys România.

Copyright: romastudio / 123RF Stock Photo