Cu câteva săptămâni în urmă, Veronika Didusenko, model profesionist, a fost încoronată Miss Ucraina 2018. Ulterior, însă, organizatorii competiției au descoperit nu doar că a fost căsătorită, dar și că are un copil. Practic, a încălcat toate regulile pentru a putea intra în competiție. Și, iată, că a și câștigat.

”În secolul XXI, aceste reguli sunt discriminatorii”, a declarat modelul, descalificat între timp. ”Au fost scrise în 1951, în urmă cu 70 de ani, când până și segregația rasială era o normă”, punctează Veronika.

”E o poveste nefericită. A semnat un contract, a fost de acord cu condițiile. A încălcat regulile și ne-a mințit, așa că am desalificat-o”, a declarat Viktoria Kiose, din partea organizatorilor competiției din Ucraina.

Jurnaliștii au fost cei care au descoperit, după ce Veronika a câștigat competiția, că tânăra este mama unui băiat de 4 ani, Aleksandr.

”Încurajarea indirectă a avorturilor trebuie să înceteze!”

Într-o conferință de presă susținută săptămâna trecută, Veronika, născută la Kiev, a cerut (aparent) scuze organizatorilor competiției și celor care au urcat pe podium cu ea. ”Vreau să cer scuze… pentru că nu am menționat cel mai important lucru din viața mea – pe băiețelul meu”, a spus ea.

Iar pe Instagram a scris: ”În 2018, asta pur și simplu nu e drept. Discriminarea pe motiv că ești mamă trebuie să înceteze. Încurajarea indirectă a avorturilor trebuie să înceteze”.

”E timpul să luptăm pentru dreptul femeilor de a nu fi pedepsite pentru că sunt mame. Trebuie să eliminăm această ultimă regulă care discriminează femeile care au copii”, a mai scris Veronika.

Tânăra a promis că va continua să lupte pentru dreptul femeilor aflate în situația ei de a participa la astfel de competiții și că va duce această temă în discuție până la forul suprem, Miss World, unde s-ar fi calificat dacă nu pierdea titlul obținut în țara ei.

Vezi și A ajuns finalistă la concursul Miss Italia 2018 și a stârnit controverse aprinse: „Ai fost votată doar pentru că ești mutilată”. Răspunsul ei a închis gura tuturor

Citește și: