Minitortulețe cu cremă de brânză

Ingrediente:
Pentru blat:
►8 ouă ►300 g nucă
►sare
►8 linguri zahăr
►3 linguri făină
►2 lingurițe cacao
►un plic zahăr vanilat
►coaja de la o lămâie
Pentru cremă:
►400 g brânză mascarpone
►3 gălbenușuri
►20 ml coniac
►250 g zahăr pudră
►2 albușuri
►un plic zahăr vanilat
►250 g ciocolată
►100 ml smântănă
►ornamente din bezea

1. Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă cu un praf de sare. Albușurile se bat spumă cu zahărul. Se încorporează ușor gălbenușurile și se adaugă vanilia şi coaja de lămâie. Făina, cacaua și nuca se pun la sfârșit și se încorporează ușor, să nu se lase.
2. Se toarnă compoziția într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul încins în prealabil.
3. În timpul acesta, se topește ciocolata la baie de aburi. După ce s-a răcorit, se adaugă smântâna. Se obține o cremă spumoasă și se lasă la rece.
4. Separat, se freacă gălbenușurile cu zahărul, vanilia și coniacul. Se adaugă mascarpone și, la final, albușurile.
5. După ce s-a făcut blatul, se scoate din tavă, se taie în 3 straturi, care apoi se porționează cu ajutorul unei forme în cercuri. Se umplu cercurile cu cremă, iar deasupra se toarnă un strat de ciocolată. Se decorează cu ornamente din bezea. Se lasă 1-2 ore la rece.

Loading...