Minitarte cu piersici şi bezea

Ingrediente:
►200 g unt
►150 g zahăr pudră
►225 g făină
►un praf sare
►un plic zahăr vanilat
►coaja de la o lămâie
Pentru umplutură:
►8 -10 piersici
►50 g unt
►o lingură miere
►2-3 lingurițe lichior de migdale
►3 albușuri
►6 linguri zahăr

1. Se cerne făina într-un bol și se amestecă împreună cu untul tăiat cubulețe, cu sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat și zahărul pudră. Se frământă bine până se obține un aluat vârtos. Se înfășoară în folie de plastic și se lasă la frigider maximum 60 de minute.
2. Piersicile se taie rondele și se călesc în untul amestecat cu mierea și cu lichiorul de migdale. Se lasă maximum 15 minute, apoi se dau deoparte să se răcească treptat.
3. Se întinde aluatul, se taie și se așază în forme. Tartele se coc la 150°C. Se scot și se lasă să se răcească. Se umplu cu piersicile. Se bat albușurile cu zahărul și se ornează, apoi se mai lasă 5 minute în cuptorul încins.

Loading...