Ingrediente

Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 150 g unt
  • 3 linguri zahăr
  • 80 ml apă călduță
  • un praf de sare

Pentru umplutură

  • 300 g iaurt bine scurs
  • 6 gălbenușuri
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • prune

1. Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea și se adaugă untul moale și zahărul.
2. Se amestecă bine cu vârful degetelor și, când se obține un amestec nisipos, se adaugă apă puțin câte puțin. Se omogenizează, se frământă și se întinde o foaie care se transferă apoi în formele de minitartă.
3. Iaurtul scurs se amestecă bine cu gălbenușurile și zahărul vanilat și se repartizează în forme, peste aluat.
4. Se așază prunele tăiate felii cât se poate de subțiri și se dau formele la copt pentru aproximativ 30 de minute.

Sursa foto:Northfoto/Colorise