Ingrediente:

Pentru aluatul de tartă:

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 2 gălbenușuri
  • un praf sare
  • o linguriță zahăr
  • 4 linguri apă rece
  • Pentru umplutură:

  • 180 g ciocolată albă
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 80 g unt
  • 250 g biscuiți sfărâmicioși
  • 1. Pentru aluat, se frământă făina cu untul rece, se adaugă gălbenușurile, praful de sare, zahărul și apa. Aluatul rezultat se lasă la rece 30 de minute.
    2. Se scoate, se întinde și se taie pe dimensiunea formelor de tartă. Se acoperă fiecare cu hârtie de copt și cu boabe de fasole și se coc 10-15 minute, până se rumenesc ușor. Se scot și se îndepărtează hârtia de copt și boabele de fasole.
    3. Între timp, biscuiții se fărâmițează, se amestecă apoi cu untul topit și se repartizează un strat în fiecare formă de tartă.
    Se oprește din cantitate pentru servit.
    4. Ciocolata se topește cu frișca și se amestecă foarte bine. Se toarnă peste
    biscuiți și se dau la rece 4 ore. Se servesc cu amestecul de biscuiți și unt păstrat.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise