Minirulouri cu mac

Minirulouri cu mac

Ingrediente:

● 600 ml lapte ● 40 ml ulei ● o linguriță drojdie uscată ● 50 g margarină ● 150 g zahăr ● un kg făină ● un ou ● 1/2 linguriță sare ● 450 g mac

Pentru glazură:

● 100 g ciocolată ● 100 ml frișcă lichidă

Cum prepari minirulouri cu mac

1. Se amestecă laptele cald cu zahărul și drojdia și se lasă deoparte 5 minute.

2. Se adaugă apoi sarea, margarina topită și uleiul. Se amestecă și apoi se pune făina în mai multe reprize. Se amestecă și se frământă 15 minute.

3. Aluatul se întinde pe masa presărată cu făină, se unge cu oul bătut, se pune macul, se rulează și se taie minirulourile. Se coc în mai multe reprize, timp de 30-45 de minute.

4. Pentru servit, se fierbe frișca, se toarnă peste ciocolată, se amestecă și se aduc mini rulourile la masă cu glazura de ciocolată deasupra

Loading...