Mini tarte cu spanac și cașcaval

mini tarte cu spanac și cașcaval

Multitudinea de ingrediente cremoase și gustoase fac din aceste mini tarte cu spanac și cașcaval gustarea perfectă chiar și pentru pretențioși! 

Ingrediente pentru mini tarte cu spanac și cașcaval:

Pentru aluat:

● 300 g făină

● un ou
● 1/2 linguriță sare

● 3 linguri ulei
● 200 ml apă rece

● un plic drojdie uscată

Pentru umplutură:

● 200 g spanac
● 100 g cașcaval

● 2 roșii mari sau 4 mici
● 3 ouă

● 100 ml smântână de gătit
● o mână de mazăre

● sare ● piper

1. Pentru aluat, se amestecă ingredientele într-un vas și se frământa 5 minute, până se obține o cocă compacta și ușor elastică. Se dă deoparte până se prepară umplutura.
2. Spanacul se opărește un minut în apa clocotită, se scurge bine și se toacă.
3. Se bat ouăle bine, se adaugă smântâna, sare, piper, spanacul, cașcavalul, roșiile tăiate și mazărea.
4. Aluatul se taie conform vaselor de copt și se repartizează în fiecare vas. Se pune amestecul cu spanac și se lasă la cuptor 30 de minute.

S-ar putea să-ți placă și…