Mini tarte cu nuci caramelizate

Mini tarte cu nuci caramelizate

Cine iubește dulciurile cu caramel va fi de-a dreptul îndrăgostit de aceste mini tarte cu nuci caramelizate. Serios acum, poate rezista cineva în fața acestor mini tarte?

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 80 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 200 g făină
  • 120 g unt
  • 2 ouă
  • Pentru sosul caramel:

  • 100 ml frișcă lichidă
  • 125 g zahăr
  • 25 g unt
  • 125 g nuci întregi
  • 1. Pentru aluat, untul tăiat cubulețe se amestecă cu făina folosind degetele. Apoi, se face un gol la mijloc, se pun ouăle, se adaugă cele două tipuri de zahăr și se amestecă până se transformă într-un aluat care se dă două ore la rece.
    2. Pentru caramel, se fierbe frișca și se dă deoparte. Apoi, se pune zahărul pe foc, se amestecă pentru a se topi si, când ajunge la culoarea dorită, se adaugă imediat untul și frișca răcită. Se lasă să mai dea un clocot și se pun nucile imediat. Se amestecă.
    3. Aluatul de tarte, de la rece, se întinde într-o foaie subțire, se taie pe măsura formelor de copt și se transferă în forme. Se pune amestecul de nuci și se dau la cuptor pentru 25 de minute. Se servesc reci.

    Sursa foto: Shutterstock