Mini tarte cu fructe din compot

Mini tarte cu fructe din compot

Pentru cei mici și pentru cei mari, pentru musafiri sau pentru răsfăț în familie, vă invit la o super rețetă de mini tarte cu fructe din compot!…și iaurt! 

Ingrediente pentru mini tarte cu fructe din compot:

● 250 g biscuiți digestivi
● 500 g iaurt

● 100 g unt topit
● 120 ml suc de portocale
● 15 g zahăr tos

● 100 g zahăr pudră
● 3 foi de gelatină
● 200 ml frișcă lichidă, foarte rece

Pentru servit:

● fructe din compot, după gust

1. Se topește untul, se mărunțesc biscuiții și apoi untul se toarnă peste biscuiți. Se pune apoi amestecul fie în mai multe forme mici, fie într-una mare și se coace 10 minute. Se lasă, apoi, să se răcească.
2. Se pun foile de gelatină la înmuiat în apă rece, iar sucul de portocale se strecoară. Se toarnă apoi sucul de portocale într-o crăticioară, se adaugă zahărul și se pune la foc mic pentru a topi zahărul. Se trage vasul de pe foc, se
adaugă jumătate din gelatina presată și se pune în lichidul cald. Se amestecă și se lasă să se răcească.
3. Iaurtul scurs de zeamă se toarnă într-un castron, se amestecă bine cu zahărul pudră și cu frișca bine bătută împreună cu restul de gelatină. Se repartizează apoi amestecul de iaurt în formele cu aluatul copt, se adaugă deasupra sucul de portocale cu gelatina și se lasă 6 ore la frigider. Se servesc cu fructe din compot, bine scurse.

Îți sugerez să încerci și bavareza cu struguri!