Ingrediente pentru mini tarte cu ciuperci:

● un aluat foitaj de post
● 500 g ciuperci proaspete sau conservate
● 3 cepe albe

● 10 bucăți miez de nucă
● 2 linguri ulei

● o lingură margarină
● sare

● piper

1. Ciupercile se curăță, se taie lamele sau, dacă sunt conservate, se trec sub un jet de apă rece și se lasă la scurs.
2. Într-o lingură de ulei se pune ceapa la călit și, când a devenit sticloasă, se adaugă ciupercile și o lingură cu margarină. Se lasă pe foc 10 minute, se adaugă nucile măcinate și se mai lasă 2-3 minute. Se potrivește gustul de sare
și piper.
3. Aluatul se taie pătrate, fiecare bucată se găurește cu furculița din loc în loc și se repartizează umplutura. Se stropesc cu uleiul rămas.
4. Se coc tartele pentru 20 de minute.

Dacă ești în pană de idei, avem și alte rețete de aperitive de post!