Mini pizza cu ton și legume

Mini pizza cu ton și legume

Care este aperitivul cu care nu dai vreodată greș? Pizza…adică mini pizza!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 3 linguri ulei
  • 20 g drojdie
  • o linguriță sare
  • Pentru topping:

  • 2 căței usturoi
  • o conservă mare ton în suc propriu
  • 2 ardei grași de culori diferite
  • 6-8 roșii mici
  • o lingură suc de lămâie
  • 25 g unt pentru tavă
  • 1. Drojdia se desface în 125 ml apă călduță și apoi se toarnă în golul făcut în făina amestecată în prealabil cu
    sarea. Se pune și uleiul, se amestecă și se lasă apoi aluatul să crească o oră.
    2. Tonul se scurge și se amestecă cu usturoiul pisat și o lingură suc de lămâie. Se taie roșiile și ardeii, cuburi mici.
    3. Aluatul se frământă un pic, se modelează sub formă de sul și se taie circa 14 felii care se întind cu sucitorul. Se așază în tava unsă cu unt, se repartizează amestecul de ton, roșiile, ardeii și se
    coc pentru 15 minute.