Totul a început de la un telefon mobil. O prostie, ar putea spune unii. Dar, pentru Rodica, o femeie al cărei salariu nu prea putea face faţă pretenţiilor de adolescentă ale fiicei ei, cumpărarea unui telefon mobil a fost la momentul respectiv un mare sacrificiu.

De ce minciuna are picioare scurte

Ela tocmai intrase în clasa a IX-a, la liceu. Cum familia ei stătea la ţară, părinţii au apelat la mătuşa Rodica să le ţină fata în gazdă. Cu atât mai mult cu cât şi Bea, fiica ei, era de vârstă apropiată. Toate bune şi frumoase, până în ziua în care Mihaela trebuia să meargă la balul bobocilor. “Am rugat-o pe verişoara mea, Bea, să-mi împrumute telefonul ei să mă dau şi eu mare printre colegi la bal. Ea mi l-a dat, dar cu condiţia ca mama şi, în special tatăl ei să nu afle. La petrecere, în timp ce dansam, am lăsat telefonul pe o masă. Un amic a atins din greşeală un pahar cu suc şi tot lichidul s-a vărsat peste mobil.”, îşi aminteşte Mihaela. Panicată şi neştiind ce trebuie să facă în astfel de situaţii, fata a învelit telefonul în şerveţele şi l-a băgat în buzunar. Bineînţeles că, neresuscitat la timpul potrivit, aparatul a murit definitiv. Când a ajuns acasă, spre dimineaţă, şi-a informat verişoara despre cele întâmplate şi au hotărât să le ascundă părinţilor adevărul. Dar minciuna are picioare scurte.

De la iubire la ură

“Aveam nevoie de Bea. Am sunat-o de la serviciu întruna. Mă gândeam că umblă creanga pe undeva şi nu are semnal sau că e telefonul descărcat. Eram nervoasă că am cumpărat telefonul acela şi tot n-o găsesc când am nevoie. Am venit acasă furioasă şi am luat-o la întrebări. Cum nu mă minţise niciodată până atunci, am văzut-o schimbându-se la faţă şi a dat în bâlbâială. Până la urmă au recunoscut amândouă adevărul. Ce m-a durut însă cel mai tare a fost faptul că fata mea învăţase să mintă. Iar eu am pus atunci acest lucru pe seama nepoatei mele.”, mărturiseşte acum Rodica. O simplă greşeală copilărească s-a transformat în ceartă. Rodica nu a mai acceptat-o pe nepoata Ela să stea la ea. Şi nici nu şi-au mai vorbit de atunci. Mai mult, şi relaţiile cu restul familiei Elei s-au răcit.

Acum, în prag de sărbători, nepoata şi-a luat inima în dinţi şi i-a cerut iertare mătuşii ei. Scuzele au fost imediat acceptate, căci şi aşa Rodica avea de gând să facă ea pasul spre împăcare dacă gestul nu ar fi venit mai întâi din partea Elei. Dumnezeu i-a oferit mai mult între timp. A avut ocazia să muncească în străinătate şi şi-a permis să-i ia fiicei ei, pe lângă un telefon mult mai performant decât cel stricat, chiar şi un computer. Acum sunt cu toţii mulţumiţi şi speră să petreacă sărbătorile împreună.

Sursa foto: 123rf.com