Michael J. Fox, celebrul actor din seria de filme „Înapoi în viitor”, a ajuns de nerecunoscut. Boala l-a distrus

Michael J. Fox, celebrul actor din seria de filme „Înapoi în viitor”, a ajuns de nerecunoscut. Boala l-a distrus

Michael J. Fox, celebrul actor din seria de filme „Înapoi în viitor', a ajuns de nerecunoscut. Are doar 56 de ani, dar boala l-a distrus.  Starul suferă de Parkinson de la vârsta de 29 de ani și deși afecțiunea se află într-un stadiu avansat, acesta nu vrea încă să renunțe la actorie.

 

Actorul  a făcut furori în filmul „Înapoi în viitor', unde călătorea cu mașina timpului, alături de omul de știință, Emmett „Doc” Brown , aventurile lor fiind urmărite cu sufletul la gură de milioane de oameni din întreaga lume.  Michael J. Fox avea 24 de ani când a primit rolul lui Marty McFly  din „Back To The Future/Înapoi în Viitor” (1985), însă rolul l-a făcut rapid  celebru şi a devenit imediat idolul adolescenților.

Actorul  canadian şi-a consolidat statutul de star prin prestaţiile din serialele TV „Family Ties” (1982-1989) şi „Spin City” (1996-2001), precum şi în numeroase producţii cinematografice de succes:  „Un vârcolac adolescent', „Doctor Hollywood', „Partener de ocazie', „Dragoste de cinci stele' și multe altele.

Însă, nici nu a apucat bine să se bucure de succesul lui, pentru că doar 6 ani mai târziu, în 1991, a primit cea mai teribilă veste. La doar 29 de ani, a fost diagnosticat cu boala Parkinson. Michael a ținut totul secret timp de opt ani. Abia în 1998, a recunoscut public că suferă de această afecțiune, iar în anul 2000 a fost nevoit să ia o pauză de la actorie, pentru că simptomele bolii lui s-au înrăutățit.

Citește și: Katherine Jackson  a suferit un accident vascular cerebral. Și-a pierdut vederea și nu mai poate să vorbească

Joacă într-un nou serial

De atunci, Michael s-a implicat activ în diverse cercetări pentru a descoperi un leac pentru această afecțiune cumplită. El a fondat organizaţia Michael J. Fox Foundation,  și a reuşit să-şi menţină boala sub control cu ajutorul unui medicament nou.

Însă, această maladie cumplită și-a pus amprenta pe trupul lui, iar la 56 de ani a ajuns de nerecunoscut. Actorul a fost surprins recent, pe aeroportul din Toronto. Cu o șapcă pe cap, cu barbă, mustață și ochelari,  acesta merge sprijinit într-un baston și este vizibil îmbătrânit, imaginea lui fiind de departe de cea cu care și-a obișnuit fanii.

 

Cu toate acestea,  din 1999, el  a avut în continuare apariţii episodice în diferite seriale şi şi-a împrumutat vocea pentru filme de desene animate, cel mai cunoscut fiind „Stuart Little” și „Disney’s Atlantis: The Lost Empire'. A avut o apariție de succes și în celebrul serial „The Good Wife (n.r.- Soția perfectă', pentru care a fost nominalizat trei ani consecutive la premiile Emmy pentru rolul avocatului  Louis Canning, care suferă în film de o afecţiune ale cărei simptoame sunt aproape identice cu cele ale maladiei Parkinson, astfel că actorul nu a fost nevoit să-şi ascundă boala în timpul filmărilor. El a mai avut roluri cameo în „Boston Legal',  'Scrubs', 'Curb Your Enthusiasm'  și „ Rescue Me', iar din 18 aprilie va putea fi urmărit într-un nou serial „Designated Survivor', unde joacă rolul tot unui avocat, Ethan West.

Citește și: