Ridurile din jurul gurii se dezvoltă din cauza mișcărilor faciale repetitive, incluzând încruntarea, zâmbetul, râsul și multe alte expresii faciale. Aceste tipuri de riduri sunt o parte normală a procesului de îmbătrânire. Alte cauze ale ridurilor de zâmbet includ pierderea elasticității (colagenul), pielea deshidratată, moștenirea genetică, fumatul, stresul, poziția de dormit și expunerea la soare.

Nu se poate face nimic despre ridurile care s-au dezvoltat din cauza vârstei. Dar le poți preveni cu obiceiuri bune de viață și unele remedii ușoare și eficiente.

Citește și: 6 trucuri de machiaj care te vor întineri cu 10 ani

Metode naturale pentru a scăpa de ridurile din jurul gurii. Uleiul de măsline

Uleiul de masline este benefic pentru a scăpa de ridurile din jurul gurii. Grăsimile monosaturate din ulei ajută la prevenirea apariției unor noi riduri, contribuind în același timp la netezirea ridurilor existente.

În plus, uleiul de măsline este benefic pentru menținerea celulelor pielii hidratate și regenerarea lor.
Un studiu arată că acizii grași mononesaturați în ulei de măsline, pe cale internă, ajută la regenerarea și îmbătrânirea mai sănătoasă a pielii.

Ia puțin ulei de măsline în mâna curată. Masează fața ușor pentru a ajuta uleiul să pătrundă adânc în piele. Fă acest lucru de două ori pe zi.

Alternativ, se amestecă o cantitate egală de ulei de măsline și miere. Unge-te cu această pastă în jurul gurii. Masează cu mișcări ușoare, circulare pentru câteva minute. Spălă-te pe față, apoi aplică o cremă hidratantă ușor. Fă acest lucru o dată sau de două ori pe zi.

Citește și: Vârstele frumuseții. Cum să îți îngrijești tenul la 30, 40 sau 50 de ani!

Metode naturale pentru a scăpa de ridurile din jurul gurii. Uleiul de argan

Uleiul de argan conține până la 80% acizi grași care ajută la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi. Acest lucru, la rândul său, ajută la prevenirea ridurilor.

Vitaminele A și E din acest ulei ajută, de asemenea, la reducerea ridurilor, precum și a petelor de vârstă. Menține pielea hidratată și îmbunătățește elasticitatea pentru a o menține fermă și tânără.

După îndepărtarea machiajului și spălarea temeinică a feței, unge-te cu câteva picături de ulei de argan. Masează ușor, folosind mișcări circulare. Fă acest lucru zilnic înainte de a merge la culcare.

De asemenea, include o lingură de ulei de argan sau de ulei de măsline extravirgin în meniul tău zilnic.

Citește și: Ai pielea uscată iarna? Așa o tratezi prin metode naturale!

Metode naturale pentru a scăpa de ridurile din jurul gurii. Scrub cu kiwi

Exfolierea pielii o dată pe săptămână, cu un scrub cu kiwi preparat acasă, te poate ajuta să scapi de ridurile din jurul gurii.

Exfolierea ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii pentru a lăsa la vedere pielea mai sănătoasă și mai tânără. Astfel, se reduc ridurile din jurul gurii.

Kiwi funcționează ca un exfoliant natural eficient și conține, de asemenea, antioxidanți, în special vitamina C și polifenoli care ajută la hrănirea pielii.

Cum prepari scrubul

1. Pune câte o lingură de piure de kiwi, zahăr brun și ulei de măsline într-un castron.
2. Amestecă bine.
3. Aplică pe față și exfoliază ușor pielea folosind mișcări circulare.
4. Clătește fața cu apă călduță.
5. Aplică o loțiune hidratantă.
6. Utilizează acest scrub o dată sau de două ori pe săptămână.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com