Metode naturale pentru eliminarea paraziților intestinali

remedii pentru  paraziți intestinali

Paraziții intestinali sunt, de multe ori, invizibili și foarte greu de diagnosticat, dar foarte ușor de contractat. Una din trei persoane este infestată cu paraziți la un momentdat în viață. Află care sunt remediile naturale care duc cu siguranță la eliminarea paraziților intestinali.

Paraziții intestinali pot intra în corp prin intermediul apei de băut, mâncării și chiar și prin aerul pe care îl respirăm. De obicei, se stabilesc în intestin, dar se pot localiza și la nivelul altor organe – plămâni, inimă, creier, piele, ochi, rinichi, uter etc. Dacă suferi de oboseală inexplicabilă, ei ar putea fi cauza. Paraziții afectează, în general, buna funcționare a organismului. Duc la scăderea imunității și provoacă diverse alte probleme de sănătate: boli dermatologice, afecțiuni gastrice, intestinale, urinare sau chiar ale sistemului nervos.

Remedii care pun paraziții intestinali pe fugă

Uleiul de oregano: adaugă 2-3 picături de ulei de oregano într-un pahar de apă cu lămâie. Bea două-trei pahare pe zi, după masă.

Pelinul: folosit de secole pentru a elimina viermii intestinali, pelinul poate fi consumat sub formă de tinctură, ceai sau capsule. Este de folos mai ales acelora care au digestie dificilă. Are și efectul de a crește producția de acid gastric și de bilă.

Usturoiul: este cel mai îndemână leac împotriva paraziților intestinali. Este foarte eficient în eliminarea limbricilor, a teniei și a giardiei. Zdrobește un cățel și lasă-l să stea timp de 10 minute. Înghite-l cu apă, dimineața pe stomacul gol și seara, la culcare.

Uleiul de nucă de cocos: bogat în acizi grași, uleiul din nucă de cocos stimulează sistemul imunitar, care ajută corpul în lupta cu paraziții. În plus, este un puternic agent antifungic, ceea ce ajută la buna funcționare a intestinelor. Se poate folosi crud, în amestec cu fructe, iaurt sau smântână. Poate fi folosit și la gătit, dar își pierde din calități.

Citește și:

Pălămida, ca leac

Indigestie

Infecție a tractului urinar

Sursa foto: 123rf.com