Merengue cu sos de cireșe

merengue cu sos de cireșe

Merengue cu sos de cireșe este desertul pe care pe l-am degustat la o petrecere de botez și toți mesenii ne-am declarat fascinați de această delicatesă! 

Ingrediente pentru merengue cu sos de cireșe:

Pentru sos:

300 g cireșe fără sâmburi
120 g zahăr tos

100 ml apă
200 ml lichior de cireșe

Pentru bezea:

5 albușuri

200 g nucă măcinată
200 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

Pentru cremă:

200 g unt

un plic zahăr vanilat

5 gălbenușuri

200 g zahăr
o esență de vanilie

250 ml lapte
2 linguri făină

1. Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul și se bat bine ca pentru bezea, se adaugă zahărul vanilat și, la sfârșit, nuca măcinată. Se tapetează tava cu hârtie pentru copt și se toarnă compoziția în forme rotunde. Se coace la foc mic.
2. Gălbenușurile se freacă cu zahărul și cu esența de vanilie. Se adaugă făina cernută și laptele fierbinte. Cratița se pune pe aragaz și se fierbe compoziția amestecând continuu. Când a început să se îngroașe și să facă cocoloașe, se oprește focul și se lasă să se răcească. Se adaugă untul și zahărul vanilat în crema răcorită și se încorporează.
3. Pentru sos, cireșele se pun într-un vas, se presară zahărul și se adaugă apă. Se acoperă parțial și se lasă la fiert 20 de minute, amestecând. Se scot cireșele cu o spumieră și se mixează. Sosul se mai fierbe 5 minute și apoi se lasă la răcit.
4. Se amestecă piureul de cireșe cu sosul răcit, apoi se adaugă lichiorul. Se umplu rondelele de bezea cu crema preparată și
sos de cireșe.

S-ar putea să-ți placă și…