Merele cerate din magazine. De ce sunt ceruite și cum le cureți

Merele cerate din magazine. De ce sunt ceruite și cum le cureți

Merele cerate din magazine primesc această peliculă pentru a preveni degradarea și deshidratarea. Ceara alimentară este folosită încă din 1920!

Deși ceara alimentară este folosită din anii 20 pe piață, în zilele moderne fructele sunt cărate în condiții controlate, astfel că această ceruire nu ar mai fi neapărat necesară.

Ceara face ca fructul să pară mai frumos, mai strălucitor, mai atrăgător, gata să ademenească cumpărătorii.

Merele cerate, sănătoase sau nu?

Cei mai mulți consumatori se tem să mănânce merele cerate pentru a nu se îmbolnăvi.

Producătorii susțin că această ceară este comestibilă și nu face rău organismului.

Din păcate, nu toate merele sunt ceruite cu ceară comestibilă. Mai este folosită și o ceară cu hidrocarburi aromatice care este dăunătoare.

Cel mai bine ar fi să eviți consumul de mere ceruite, mai bine le alegi pe cele românești cu forme neregulate și naturale.

Merele cerate din magazine. Cum le cureți

Ceara poate fi înlăturată de pe mere cu apă călduță în care ai adăugat un pahar cu oțet și 3 linguri de bicarbonat de sodiu.

Amestecă ingredientele bine, apoi lasă merele cerate în lichid câteva minute.

La final, le cureți bine sub jetul de apă, cu ajutorul unui burete.

Nu mânca niciodată fructele nespălate, mai ales dacă sunt cumpărate din comerț.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto