Mere la tigaie, un deliciu parfumat pentru zilele reci

mere la tigaie cu scortisoara

Urmărește clipul nostru și vezi cât de ușor este să pregătești ceva dulce și parfumat, mere la tigaie. Se folosește un aluat simplu care se coace rapid și felii de mere pentru plăcintă.

 

Iată cât de simplu și rapid se pot pregăti mere la tigaie, calde și parfumate pentru zilele reci de toamnă. Nu trebuie decât să tai merele rondele și să le scoți cotorul. Apoi la dai prin aluat și le prăjești ca pe clătite. Vor fi pufoase și gustoase, pudrate cu zahăr vanilat și scoțișoară.

Cum se face aluatul simplu pentru mere la tigaie

Se pregătește un aluat foarte simplu dintr-un ou, o lingură mare de zahăr și câteva linguri de făină, atât cât să obții un aluat de consistența mierii. Nu se pune lapte, așa cum se pune la clătite, pentru că ar fi prea moale aluatul.

Acest aluat simplu poate fi înlocuit și cu aluatul pentru clatite americane, care are consistența unui iaurt dens.

Se mai adaugă esență vanilie și se încinge tigaia de clătite.

Folosește mult unt să ungi tigaia

Se pune în tigaia încinsă la foc mediu un cub de unt și se unge bine. Cu cât folosești mai mult unt, cu atât merele vor fi mai pufoase și mai gustoase. Feliile de măr se trec prin aluat și se prăjesc apoi la foc mediu.

Merele de prăjesc doar câteva secunde pe fiecare parte și se întorc de două, trei ori rapid, să nu se ardă. Când aluatul s-a rumenit frumos, sunt gata!

Se pudrează cu zahăr și cu scorțișoară cât sunt calde!

 

imagine: Libertatea pentru femei