Melcişori cu caş

Pentru aluat:
►250 g unt
►500 g făină
►250 ml lapte
►sare
►un praf de copt
Pentru umplutură:
►250 g caş
►250 g unt
►o linguriţă boia dulce
►o  linguriţă chimen măcinat
►o linguriţă condimente
1. Se dă caşul pe răzătoarea mică, se frământă cu untul, după care se condimentează cu boia dulce, chimen şi condimente.
2. Se cerne făina, se amestecă cu un praf de copt, după care se adaugă laptele şi untul şi sarea şi se frământă.
3. Se întinde aluatul rezultat şi se unge cu crema de caş.
4. Se rulează şi se dă la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră.
5. Între timp, se încălzeşte cuptorul la 200˚C.
6. Se scoate rulada din frigider, se taie felii subţiri şi se aşază într-o tavă tapetată cu unt şi făină.
7. Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Se servesc calzi.

Loading...