MELCIȘORI

► Ingrediente
► 500 g făină
► 30 g drojdie proaspătă
► sare
► 2 ouă
► un ou pentru uns
► 120 g unt
► 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
► 150 ml lapte cald
► coaja de la o lămâie
► 125 g zahăr
► un plic zahăr vanilat

► Preparare:
1. Se pregătește maiaua dintr-o linguriță de făină, una de zahăr, drojdia și laptele călduț.
2. Se lasă să dospească câteva minute și se toarnă apoi peste restul de făină. Se adaugă ouăle, sarea, zahărul, laptele și grăsimea topită la baie de aburi și călduță.
3. Se amestecă ingredientele, iar coca obținută se frământă până devine pufoasă și se lasă să crească.
4. Se întinde aluatul, se taie fâșii, apoi se strâng sub formă de melc. Se ung cu ou și se bagă la cuptor.

Loading...