Medic rezident, dat afară din apartamentul în care locuia cu chirie: „Mi-a spus că a început lupta pentru supraviețuire”

Medic rezident, dat afară din apartamentul în care locuia cu chirie: „Mi-a spus că a început lupta pentru supraviețuire”

În loc să fie apreciați că nu au fugit, ci au rămas să îngrijească bolnavii de Covid-19, cadrele medicale devin din ce în ce mai des agresate. În timp ce unii sunt scuipați de bolnavi de coronavirus, alții sunt izgoniți de vecinii lor de teamă să nu aducă cu ei virusul. Recent, un medic rezident din București a fost dat afară din casă de proprietarul apartamentului în care locuia cu chirie din același motiv.

Femeia a declarat într-un interviu exclusiv pentru DIGI 24 că a fost dat afară din casă de proprietarul apartamentului în care locuia cu chirie, doar pentru că lucrează într-un spital și ar putea aduce virusul acasă..

„Am fost sunată pe 31 martie de propietar, spunându-mi că ar fi bine să plec, că sunt medic, că lucrez în spital și că a început lupta pentru supraviețuire și că ei îi e teamă că voi aduce virusul. Cu fata ei stăteam. I-am spus că unde lucrez eu nu e niciun caz, m-a testat, nu am nici simptome, nici febră n-am făcut. Apoi, la nici două zile mi-a trimis mesaj și mi-a spus că vrea un răspuns… ceea ce e foarte dificil să găsești un loc, cel puțin în perioada asta. A dat cu clor după mine, prin casă a dat cu clor, cu pulverizator, pe clanțe. Este inuman ce se întâmplă, efectiv se ia în batjocură medicul. E frustrant, chiar am învățat și învăț mult pentru asta și îmi place ce fac, dar te fac să te simți prost.', a declarat medicul pentru Digi24.

Nu e prima dată când un cadru medical este umilit. S-a întâmplat și la Sibiu. O asistentă de la secția ATI a Spitalului Clinic Județean, care încerca să-şi protejeze familia, a decis să se mute singură într-un alt apartament pe care îl deţinea. Dar vecinii din bloc au protestat. O înregistrare publicată pe internet de fiica asistentei surprinde un conflict dintre un bărbat și vecinii femeii, care cer ca aceasta să se mute înapoi cu soțul și copiii săi.

O altă asistentă din Galați a povestit pe Facebook despre momentele prin care a trecut. Mihaela Moga Pal lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi şi a avut parte de o reacție nefirească din partea vecinilor. Totul s-a întâmplat în momentul în care a ales să se izoleze de familia sa pentru a îngriji pacienți infectați cu coronavirus.

Colegiul Medicilor Bucureşti (CMMB) s-a sesizat după ce Digi24 a prezentat cazul medicului rezident dat afară din apartamentul în care stătea cu chirie pentru că ar putea aduce virusuri acasă. CMMB solicită autorităţilor asigurarea cazării pentru personalul medical implicat în tratarea pacienţilor cu Covid-19.

 

Citește și: