Cum va arăta o ieșire în oraș după 15 mai? Măsurile propuse pentru restaurante, baruri și terase

redeschiderea barurilor, restaurantelor si teraselor

Reprezentanții industriei HORECA au propus câteva reguli pe care trebuie să le respecte restaurantele, barurile și terasele, că să se poată redeschide în condiții de siguranță după 15 mai.

„Având în vedere apropierea datei de 15 mai, anunțată că fiind dată la care revenim la Stare de Alertă, ce ne va da posibilitatea reluării activității, pentru operatorii din HORECA este important să existe un plan cu reglementări și măsuri fezabile, în vederea menținerii siguranței, atât pentru angajați, cât și pentru oaspeți”, spune președintele organizației patronale din Horeca – HORA, Daniel Mischie, pentru Profit.ro.

Printre măsurile propuse de reprezentanții industriei se numără o distanță de 1,5-2 metri între mese, maximum opt persoane la o masă și cel mult 200 de clienți primiți în același timp.

De asemenea, casele de marcat și punctele de servire vor fi dotate cu un ecran de protecție din plexiglass. În ceea ce-i privește pe angajați, aceștia vor fi obligați să poarte masca și mănuși, iar temperatura le va fi verificată la intrarea în tură.

În plus, unitățile vor fi dotate cu gel dezinfectant, iar spațiile de lucru vor fi dezinfectate constant.

Atenție! Aceste măsuri se află deocamdată la stadiul de propunere, astfel că vom vedea dacă vor fi acceptate de autorități.

Vezi și Orban dă detalii despre relaxare: ce se întâmplă cu parcurile, hotelurile și restaurantele. Testați zilnic, înainte de job?

Citește și: