Alese cu grijă, la recomandarea unor specialiști, ingredientele naturale te pot ajuta să ai o piele curată, sănătoasă, care să nu-ți facă probleme. Următoarele combinații sunt utile atunci când vrei să elimini aspectul granulor, iritat, specific pielii sensibile sau care este supusă în mod constant prafului, impurităților.

Avocado

Acest fruct este bogat în acizi grași esențiali care ajută pielea să-și păstreze umiditatea. Cu ajutorul unei furculițe, pasează un avocado copt, apoi amestecă pasta cu o linguriță de miere lichidă și câteva picături de suc de lămâie. Aplică apoi sub formă de mască de față și pe gât, și stai așa timp de 15 minute, după care clătește. Masca poate fi aplicată zilnic, până observi schimbările în bine prin care trece tenul.

Morcov

Mixează un morcov, un gălbenuș de ou, o lingură de smântână și o lingură de ulei de măsline până obții o spumă. Aplic-o pe față și pe ten timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță și, la final, cu apă rece. Și această mască poate fi repetată în fiecare zi.

Ovăzul

Este unul dintre ingrediente suverane când vine vorba despre îngrijirea tenului sensibil și iritat. Amestecă un sfert de bol de cereale cu apă și lasă-le așa până vei constata că s-a obținut o pastă. Întinde-o pe față și pe gât, lăsând masca să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește cu apă. Pentru curățarea porilor, înainte de a te clăti, masează bine pasta pe piele, cu buricele degetelor.

Aceste rețete au fost sugerate de Eugen Giurgiu (doctor în biochimie, unul dintre cei mai cunoscuți cercetători români în domeniul plantelor) în cartea ”Tratamente naturiste în cosmetică”.
Copyright: macniak / 123RF Stock Photo