Mărul negru, fructul făcut din budincă de ciocolată

Mărul negru, fructul făcut din budincă de ciocolată

Poți să îi spui mărul negru sau fructul budincă de ciocolată! Este unul dintre cele mai stranii, dar delicioase fructe de pe glob. Când se coace, are un gust bun și seamănă cu ciocolata.

 

Mărul negru, sapote negru sau fructul budincă de ciocolată se spune că are un gust foarte bun, care seamănă destul de mult cu gustul unei creme de ciocolată. Fructul arată ca un măr, este verde, dar când se coace la interior devine negru-ciocolatiu și pulpa lui are o consistență moale și fină, de budincă.

Un fruct tropical deosebit

Numele științific al arbustului care produce fructul budincă de ciocolată este Diospyros nigra. Este un arbust tropical, întâlnit în America centrală și poate fi cultivat atât în curte, cât și în ghivece de dimensiuni mai mari.

El este înrudit cu arbustul de curmal, doar că face fructele rotunde, iar pulpa lor este moale și gustoasă când este bine coaptă. Datorită gustului său deosebit, de ciocolată, a început să fie cultivat tot mai des în Florida, în Hawai și în Phillipine.

Ce se poate prepara din fructul budincă de ciocolată

De obicei, pulpa acestui fruct se amestecă fie cu miere, fie cu zahăr brun, dar și cu o lingură de cognac, să fie mult mai dulce și mai savuroasă.

Acest fruct, când este foarte bine copt, se poate folosi la înghețate, la plăcinte cu fructe și smoothies.