Manichiură perfectă în 5 pași. Iată ce spune specialistul!

Manichiură perfectă în 5 pași. Iată ce spune specialistul!

O manichiură atent realizată și îngrijită este o carte de vizită importantă pentru orice femeie care se respectă. Nu ai nevoie de produse scumpe pentru a-ți face o manichiură perfectă, ci doar să urmezi câțiva pași.

Adina Cepoi, trainer Jessica România, îți spune care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru o manichiură impecabilă.

Hidratare

Spală mâinile cu apă și cu săpun, ca să ți le degresezi, apoi aplică o cremă hidratantă și las-o să acționeze până este absorbită total în piele.Abia după aceea atenția ta trebuie îndreptată către unghii.

Cuticule îngrijite

Următorul pas este îngrijirea cuticulelor. Unge-le cu un ulei special și împinge-le ușor cu un bețisor de lemn de portocal sau un instrument special creat. Atenție cum procedezi! Nu apăsa pe unghie, ci înspre deget, paralel cu unghia. Opțional, poți tăia cuticulele prea mari sau prea crăpate cu o forfecuță specială, dezinfectată.

Manichiură perfectă în 5 pași? Iată ce spune specialistul!

Pilește unghiile!

E momentul pentru pilirea unghiilor. Acest pas trebuie făcut cu finețe, cu mișcări în același sens, până obții forma și lungimea pe care le dorești. Folosește o pilă din carton.  .

Aplică o bază pentru unghii!

Degresează unghia cu o dischetă demachiantă îmbibată în alcool sanitar. Aplică apoi un strat subțire de bază, mai întâi pe vârful unghiei și chiar sub ea, apoi pe toată suprafața. Dacă unghiile sunt foarte subțiri, moi sau exfoliate, poți aplica două straturi de base coat.

Citește și – Unghii exfoliate? Tratament cu un singur ingredient pe care-l ai acasă 

Cum aplici lacul de unghii

E momentul să-ți colorezi unghiile. Lacul de unghii îl vei aplica întotdeauna în două straturi. De la vârful unghiei și apoi pe toată suprafața ei.

Manichiură perfectă în 5 pași? Iată ce spune specialistul!

La final, aplici un strat de top coat, care usucă rapid, fixează culoarea, păstrează luciul și prelungește durata ojei pe unghii. Atenție, aplică un singur strat, după ce lacul de unghii s-a uscat complet!

Foto: 123rf

Citește și – Ce manichiuri se poartă în primăvara 2017