MÂNCĂRICĂ DE VITĂ

► Ingrediente
► 1,5 kg carne de vită cuburi
►4 cepe
►2 ardei graşi roşii
►2 linguri boia dulce şi iute
►3 căţei usturoi
►un cub concentrat vită
►2 l apă ►4 linguri ulei
►200 ml vin alb sec
►pătrunjel ►sare ►piper

► Preparare:
1. Într-o cratiţă, se rumeneşte carnea în uleiul încins. Apoi, se adaugă ceapa tăiată peştişori, ardeii tăiaţi fâşii, usturoiul feliat. Se amestecă, se lasă 1-2 minu-
te să se înmoaie şi ardeii şi se toarnă vinul.
2. Din apă şi cubul de concentrat se prepară o supă care se toarnă peste carne. Se pun cele două tipuri de boia, se potriveşte gustul de sare şi piper, se acoperă şi se lasă la fiert, la foc mic, pentru două ore.
3. Se serveşte, de regulă, cu garnitură de cartofi şi pătrunjel mărunt tocat.

Loading...