Ingrediente Mâncărică de urzici cu usturoi

o pungă urzici
o ceapă
6 căței de usturoi
2 linguri făină
500 ml apă în care au fiert urzicile
3 linguri ulei
sare și piper, după gust

Mod de preparare mâncărică de urzici cu usturoi

1. Se curăță urzicile bine, se spală în câteva ape și se pun într-o oală cu apă la fiert.

2. Se lasă să dea în clocot de 2-3 ori, se scurg de apă și se toacă mărunt.

3. Între timp, se toacă ceapa, se curăță și se zdrobește usturoiul și se călesc împreună câteva minute la foc mediu, în ulei. Când încep să se înmoaie, se dă focul mic, se adăugă făina și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.

4. Se toarnă apa în care au fiert urzicile și se amestecă din nou. Se mai lasă câteva minute la foc mediu, până începe să fiarbă și se adaugă urzicile. Se potrivește gustul de sare și piper și se mai lasă mâncărica de urzici cu usturoi la foc mediu pentru aproximativ 10 minute.

Dacă ești în post, poate te-ar interesa și Baclava de post

Iti recomandam si aceste retete cu urzici delicioase. Merita sa le incerci!