MÂNCARE DE VINETE ŞI ARDEI

► Ingrediente
► 2-3 cepe
►4-5 căţei usturoi
►6-8 linguri ulei de măsline
►800 g vinete coapte
►300 g ardei copţi
►sare
►piper negru măcinat
►2 linguri pastă de roşii
►o legătură pătrunjel pentru ornat
► Preparare:
1. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se taie julien. Se călesc în uleiul de măsline la foc moderat, ca să nu se ardă.
2. Se înăbuşă cu 1-2 linguriţe de apă clocotită. Se toacă vinetele şi ardeii şi se pun peste ceapa călită. Se adaugă apă călduţă şi, după ce au fiert bine şi au scăzut, se pune pasta de roşii.
3. Se potriveşte cu sare şi piper, după gust, se bagă în cuptor maximum 30 de minute şi se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt.

Loading...