Mâncare de dovleac cu pui

Mâncare de dovleac cu pui

Un dovleac portocaliu și aromat s-a transformat în papa bun- adică în mâncare de dovleac cu pui! Ne lingem pe degete și vă invităm și pe voi la masă!

Ingrediente:

  • un pui
  • un kg dovleac
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 50 g unt
  • un pic de şofran
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 căței usturoi
  • 50 g stafide
  • sare
  • piper
  • 1. Puiul foarte bine curăţat şi porţionat se rumeneşte în ulei. Apoi se adaugă ceapa, usturoiul şi stafidele.
    2. După ce puiul s-a rumenit, se adaugă un pahar cu apă, şofranul, rondelele de morcovi, sare şi se lasă la fiert o oră, până ce carnea cade de pe os.
    3. Între timp, dovleacul cuburi se rumeneşte în unt şi se presară cu sare și piper.
    4. Se adaugă dovleacul peste pui şi se mai lasă la fiert 10 minute.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise