Mâncare cu ciuperci şi rozmarin

Ingrediente
►800 g ciuperci
►10 jumări
►500 g pulpă de porc
►100 g unt
►2-3 linguriţe ulei de măsline
►o legătură ceapă
►sare
►piper
►200 ml lapte
►2 linguriţe făină
►2-3 crenguţe rozmarin
►o legătură pătrunjel
1. Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie feliuţe potrivite. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
2.  Separat, se pune untul într-o crăticioară, se topeşte, se adaugă făina cernută şi laptele călduţ, amestecându-se continuu să nu formeze cocoloaşe. Se presară sarea şi piperul, după gust, şi se lasă să mai dea în câteva clocote.
3. Între timp, ceapa şi ciupercile se călesc în puţin ulei, cât să se înmoaie. Sosul alb se toarnă peste ciupercile înăbuşite şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
4. Pulpa de porc se taie bucăţele potrivite şi se pune la prăjit în ulei încins. Cu 10 minute înainte de a se lua tigaia de pe foc, se adaugă şi jumările la prăjit. Mâncarea de ciuperci se serveşte cu bucăţile de carne prăjită şi jumări. Se ornează cu crenguţele de rozmarin sau cu frunze de pătrunjel proaspăt.

Loading...