Mall Promenada găzduiește expoziția „IA: Semne și Poveste”

Mall Promenada găzduiește expoziția „IA: Semne și Poveste”

Mall Promenada a inaugurat una dintre cele mai apreciate expoziții dedicate pattern-urilor tradiționale, „IA: Semne și Poveste”. Aceasta cuprinde peste 40 de ii cu valoare de patrimoniu și 6 texte curatoriale, ce explică importanța acestor obiecte vestimentare pentru identitatea culturală a României. Având-o drept curator pe Iulia Gorneanu, expoziția va putea fi vizitată la mall Promenada între 11 și 26 aprilie.

Exemplu de design colectiv de mare rafinament, feminitatea și delicatețea iei au inspirat, de-a lungul anilor, colecții ale unor designeri precum Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Oscar de la Renta sau Tom Ford. Fiind purtată de celebrități precum Sophia Loren, Kate Moss, Anne Hathaway sau Adele, ia a fost printre primele obiecte care au pus numele României pe harta internațională a design-ului.

Piesele care vor fi expuse la mall Promenada reprezintă adevărate opere de artă, fiind printre ultimele ii autentice, create manual în perioadele antebelică și interbelică. Vizitatorii vor putea descoperi tainele aflate în spatele iilor românești prin intermediul unor texte curatoriale, ce explică importanța acestor veșminte pentru femeia din comunitatea tradițională și simbolismul ornamentelor cu care sunt brodate. Având mai mult decât un simplu scop estetic, semnele cusute sau țesute pe ie reflectau starea socio-cultuală a femeii care o purta, vârsta sau prestigiul în comunitate.