Machiajul pentru tenul matur

Machiajul pentru tenul  matur

Adaptează produsele şi tehnicile de machiaj în funcţie de nevoile tenului şi de vârsta acestuia,astfel încât trăsăturile să fie definite într-un mod subtil şi natural.

Dacă preocuparea pentru frumuseţe, mai exact pentru machiaj, este specifică anilor de tinereţe, cu cât înaintăm în vârstă, aceasta scade treptat. „Cine mai are nevoie de astfel de lucruri poate fi una dintre întrebările-argument. Şi totuşi, atunci când este folosit în cantitatea potrivită şi acolo unde trebuie, machiajul poate avea un efect uimitor nu doar asupra celor din jur, ci chiar asupra propriei persoane.

2 esenţiale în machiaj

Creionul de ochi este, de departe, unul dintre cele mai importante produse de machiaj. Nu pentru a crea dungi spectaculoase – acest lucru ar trebui, în cele mai multe cazuri, să fie evitat -, ci pentru a defini foarte bine linia genelor. Aplică produsul chiar la baza genelor, ca şi cum le-ai masa uşor, apoi estompează culoarea cu ajutorul unui beţişor din bumbac. Efectul de mărime şi conturare a privirii este instant. În acelaşi timp, pe măsură ce tenul îmbătrâneşte, sprâncenele devin mai subţiri. De aceea, creionul de sprâncene va face diferenţa între un machiaj modern, adaptat vârstei tale, şi unul ieşit din uz. Renunţă definitiv la cel negru, în favoarea unor culori mai diluate, fie griuri, fie marouri şi aplică-l prin trasarea unor linii scurte, de-a lungul
sprâncenelor. Ţine minte: nu folosi o cantitate prea mare de produs şi nu trasa o linie continuă dintr-o parte în alta a sprâncenei. La final, periază. Este important să alegi produse rezistente la apă, astfel încât diferenţele de temperatură, transpiraţia sau bufeurile să nu-ţi joace feste.

Ce culori foloseşti?

Culorile naturale sunt cele mai potrivite: nuanțele maronii, cărămizii, mov-închis. Evită culorile metalizate și foarte sidefate', explică Mihaela Ferchiu, make-up artist. În acelaşi timp, trebuie să ţii cont de culoarea tenului şi a părului. Dacă acesta din urmă este grizonat sau chiar alb, atunci machiajul ochilor ar trebui să includă culori mai reci, omogenizate şi aplicate foarte bine pe pleoape, astfel încât să nu existe asperităţi.

Greşeli frecvente

Utilizează produse cremă, nu pudră. Pudra nu umple ridurile așa cum o face  crema.
Sprâncenele nu trebuie pensate excesiv, dar nici conturate excesiv, cu o nuanţă prea închisă.
Foloseşte corector roz-portocaliu, care camuflează perfect petele maronii şi cearcănele pronunțate și evită-l pe cel galben, care subliniază cearcănele. De asemenea, buzele definite perfect, printr-o linie fermă, par nenaturale. Încearcă un creion cremos, într-o nuanţă naturală, şi punctează marginea, nu trasa pur şi simplu o dungă dintr-o parte în alta. Evită rujurile mate, în culori dure, concluzionează Mihaela Ferchiu.

Sursa foto:Shuuterstock