Machiajul potrivit pentru ochii căprui și negri

Machiajul potrivit pentru ochii căprui și negri

Când ai ochii închiși la culoare, cum este mai bine să abordezi machiajul? Alegi tot nuanțe închise, pentru a accentua culoarea ochilor sau, dimpotrivă, optezi pentru varianta luminozității?

Răspunsul depinde de o serie de factori: la ce eveniment vei participa, în ce moment al zilei, ce ținută vei avea? În timpul zilei, pentru a-ți pune în valoare ochii închiși la culoare este suficient să îi conturezi discret cu un eyeliner negru sau albastru-închis, apoi aplică un strat generos de mascara.
Vrei mai mult machiaj? Aplică un strat de fard, alternând nuanțele de bej, apoi conturează cu eyelinerul, pentru a accentua linia genelor.
Vrei mai multă culoare? Ai la dispoziție o întreagă paletă de culori, întrucât ochii închiși la culoare, ca ochii căprui, sunt foarte versatili: poți alege de la cele mai deschise rozuri până la marouri și chiar negrul machiajului smokey – unul foarte dramatic, care cu siguranță va atrage atenția asupra ta.
Auriul este, de asemenea, o alegere cu succes garantat, pentru că îți va accentua privirea și o va lumina, în același timp. Indiferent de combinația de culori aleasă, cea mai importantă regulă este să pregătești tenul foarte bine: cu câteva minute înainte de a aplica fondul de ten, hidratează bine pielea, aplică fondul de ten, lăsându-l să intre în piele și abia apoi pudrează. Completează machiajul cu un ruj care să armonizeze întreaga combinație de culori.

Sursa foto:123rf.com