Macaroane cu brânză

Macaroane cu brânză

Macaroane cu brânză,  reteta ca la mama acasă! 

Ingrediente: ✽ 350 g macaroane ✽ 50 g pâine ✽ 2 linguri + o lingură unt ✽ un cățel usturoi ✽ o lingură muștar picant ✽ 3 linguri făină ✽ 500 ml lapte ✽ 250 g brânză Cheddar ✽ 50 g parmezan ✽ 3-4 fire pătrunjel

Mod de preparare: 1 Pâinea se rupe bucăți mici care se așază în tava de copt, se stropește cu o lingură de unt topit, se coace 6 minute și apoi se lasă deoparte. 2 Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj și, între timp, se topesc și celelalte două linguri de unt. 3 Peste unt se adaugă usturoiul pisat, muștarul, se lasă un minut pe foc, se adaugă făina, se lasă un minut pe foc și apoi se pun alternativ făina și laptele. Se lasă 5 minute pe foc să se întărească, se trage deoparte și se pune brânza Cheddar. 4 Se amestecă sosul cu pastele, se pun în tavă peste pâinea prăjită, se presară cu parmezan și se lasă 20 de minute la cuptor. Se servește cu pătrunjel deasupra.

Loading...