”Lumini și umbre” în viața Angelicăi, personajul creat de Anne Golon

”Lumini și umbre” în viața Angelicăi, personajul creat de Anne Golon

Anne Golon ne oferă șansa de a vedea ce s-a întâmplat cu Angelica, după moartea soțului ei. Va trece de la bogăție la cea mai neagră sărăcie. Dar puterea ei de a lupta o va scoate din nou la lumină din tenebrele în care a fost aruncată.

Drumul de la întuneric la lumină

În martie 1661, acuzat de vrăjitorie, contele Joffrey de Peyrac a pierit ars pe rug. În doar câteva ore, Anglelica a pierdut totul: soțul, averea, numele și chiar copiii. Singură, abandonată de toți, trebuie să se ascundă. 'Marchiza Îngerilor' își găsește refugiul la Curtea Miracolelor din Paris, o zonă unde locuiesc cei oropsiți de soartă. Aici va vedea că nu există tenebre mai profunde decât cele din imperiul sărăciei. Frumoasa văduvă își găsește un protector periculos în persoana banditului Calembredaine, care încearcă să o cucerească. Este mai greu să urci din nou pe scara socială după ce ai căzut atât de jos. Din moment ce a reușit să-i atragă atenția capului tâlharilor, Angelica își folosește toate armele pe care le are (curajul, seducția, inteligența) pentru a-și recâștiga poziția socială. Scopul ei? Să își recupereze averea, bunul nume și, nu în ultimul rând, cei doi copii. Dar va întâmpina multe obstacole pe această cale alunecoasă. Odată cu prima zăpadă din decembrie, revin la Paris și cei mai aprigi dușmani ai ei cu care va trebui să lupte…

Nu rata vineri, 22 aprilie, un nou volum din seria Angelica, de Anne Golon: 'Lumini și umbre'. Îl vei găsi la toate chioșcurile de presă în colecția Cărți Romantice a revistei Libertatea pentru femei, la prețul special de doar 9,99 lei (carte + revistă).