Adevăruri triste din vremea coronavirusului. Lucian Mîndruță pune puncul pe ”i”

Lucian Mindrua, despre coronavirus

Trăim vremuri tulburi, în care nimeni nu prea știe ce se va întâmpla. Fiecare își ia măsurile de precauție, cum poate, pentru a se feri de temutul coronavirus. Însă sunt oameni care pur și simplu nu au încotro. Și trebuie să se expună. Și să-i pună în potențial pericol și pe cei mai apropiați oameni din viața lor.

Poate cea mai expusă parte din populație este formată din persolalul medical. Soția omului de televiziune Lucian Mîndruță este medic. E adevărat, medic neurolog, adică 'nu în prima linie'. Dar pericolul există și trebuie să-i facă față zi de zi.

Lucian Mîndruță a scris pe Facebook despre o dimineață comună de martie. Un început de zi la capătul căreia soția sa e posibil să nu mai vină acasă. Și cazul său nu e singular.

'M-am trezit la patru, de grija. Sotia mea, pe la 6. S-a spalat si-a facut bagajul: haine pentru cateva zile, in caz ca trebuie sa ramana la serviciu mai multe zile si nopti.

In bagaj intra si o masca. A primit-o cadou ieri de la cineva. Atat are, una singura.

Sotia mea e medic. Lucreaza la un spital din Bucuresti. In fiecare zi vede 10, poate 20 de pacienti. Cum e la neurologie, poate ca e mai ferita. Dar daca unul cu durere de cap ajunge la ea crezand ca-i accident cerebral si de fapt e corona?

Asta e intrebarea, si nu avem un raspuns la ea. Nimeni nu are', expune el succint situația.

'Imi aduc aminte ca acum o luna ne uitam amandoi la televizor la medicii chinezi, infofoliti din cap pana-n picioare in combinezoane speciale. Si chiar discutam: bai, da’ ce organizati sunt astia, ce isterie…

Si dupa aia am aflat c-a murit si-un medic tanar. Si ne-a trecut un fior.

Ieri seara am inceput sa discutam planuri de criza. Ce bani mai avem fiecare, pe ce carduri, si sa ne dam unul altuia PIN-urile, in caz de ceva…

Intelegeti?', continuă el, creionând practic atmosfera din mai toate casele în această perioadă.

'Si totusi, azi s-a trezit la 6, s-a imbracat, si-a luat boccelutza de criza si-a plecat spre spital.

Fara sa cracneasca. Fara sa se gandeasca vreo clipa la o alternativa la aceasta datorie.

Am vrut sa va spun si voua asta.

Ca poate tineti minte pana data viitoare cand va injurati doctorii.

Multumesc', a încheiat el. O situație fără rezolvare, doar cu 'Doamne ajută' și o mască promisă de un prieten virtual.

Vezi și Noi informații înfricoșătoare despre temutul coronavirus. Se transmite și așa

Citește și: