LUCIAN IONESCU: ”Îmi place să revăd emisiunile în care apar”

Credit foto: Antena 1

Nu a avut inițial legătură cu domeniul artistic, dar destinul l-a orientat pe actorul Lucian Ionescu spre ceea ce i se potrivește. Ce s-a întâmplat când a urmărit cu prietenii săi emisiuni în care a apărut, ce rol are familia în parcursul lui și multe altele afli din interviul pe care ni l-a acordat.

 

'Te cunosc de undeva' (Antena 1) este unul dintre cele mai de succes show-uri tv. Urmăreai emisiunea? Îți doreai să ai ocazia să participi?
În majoritatea serilor de sâmbătă am spectacole la teatru și foarte rar ajung în fața televizorului, însă familia mea urmărea emisiunea și înainte să particip și o urmărește în continuare intensiv. Mie îmi părea foarte incitantă ideea de a interpreta atâtea personaje celebre într-un timp atât de scurt, personaje cu care la teatru nu prea am ocazia să mă întâlnesc. Totuși, nu îmi imaginam că voi ajunge chiar să particip. (zâmbește)

Ai interpretat-o pe Jennifer Lopez. Au urmat Boy George, Celia Cruz și alții. Cât de provocator este să intri în pielea unor astfel de personaje?
Cred că provocarea constă în cât de mult poți să asimilezi din personajul respectiv în timpul dat. De la linia melodică și mișcările generale ale lui, până la gesturile mici, subtile, caracterul, mimica feței, timbrul vocal și multe altele. Din păcate, constituția fizică n-o putem schimba. Maxim un machiaj și un epilat..

boy-george-copyright-gabriela-arsenie-antena1_080716_tcdu10-ed-2_0267

Lucian Ionescu în pielea excentricului Boy George, pe scena 'Te cunosc de undeva'.

Îți urmărești prestațiile înregistrate cu prietenii, cu familia?
Am urmărit câteva dintre ediții împreună prietenii și au curs glumele cu tocuri și fuste. (râde) Dar îmi place să revăd emisiunile și singur, să le analizez, să văd ce a funcționat, ce aș fi putut face mai bine.

Ne poți împărtăși cel puțin o întâmplare haioasă legată de pregătirea unuia dintre personaje?
Vă zic titlurile: „Instinctul de conservare” sau „Cum am încercat să fentez epilatul la J. L. și nu mi-a ieșit”. „Prestație și impostație” sau „Cum am speriat oamenii pe stradă cântând cât puteam de tare ”.

Ce te-a convins să te avânți în profesia de artist?
Nu prea am avut legătură cu domeniul artistic, în afară de o chitară primită cadou în liceu, pe care am învățat să o zdrăngăn singur. A fost pur și simplu o încercare, o intuiție, un avânt. Avânt mare.

De câte ori te-ai convins că atunci când îți dorești foarte mult ceva Universul te ajută?
Când eram prin școală, îmi doream foarte tare să nu muncesc niciodată. Sună cunoscut, nu? În schimb, am primit un mediu în care îmi face plăcere să muncesc. Pentru mine, dorința s-a îndeplinit. Cred că există un echilibru între ce primești și ce oferi și cineva acolo sus le egalizează din când în când.

În ce piese de teatru/spectacole poți fi văzut în următoarea perioadă?
Acum lucrez la un nou spectacol la Teatrul de Comedie: „Micul Prinț”, în regia lui Alexandru Dabija, care va avea premiera în a doua parte a lunii noiembrie, dar vă aștept și la „Îmblânzirea scorpiei” și „Suflete moarte”, la același teatru.

Ai unele obiceiuri înainte de a intra pe scenă?
Nu prea sunt superstițios. Am încercat să devin dar, amintindu-mi câte oglinzi am spart în baie când eram mic, mi-am zis că nu e o idee prea bună. În schimb, obișnuiesc să fac o încalzire fizică și vocală câtuși de mică înaintea fiecărui spectacol.

Care a fost cel mai flatant compliment pe care l-ai primit recent?
După transformarea în Jennifer Lopez, foarte multe doamne și domnișoare mi-au spus că am niște picioare de invidiat! Cumva a existat un instinct masculin în mine care a respins ideea de compliment, dar până la urmă am cedat. (râde)

Ce rol are familia ta în menținerea echilibrului?
Întotdeauna sunt alături de mine, la fiecare spectacol, emisiune sau eveniment la care particip. Mă încurajează, mă susțin, lucru pentru care le sunt și le voi fi recunoscător toată viața.

Care sunt bucuriile tale zilnice?
O ciocolată bună și un fresh de portocale.

Ce capricii nu-ţi refuzi niciodată?
Adaug la o ciocolată bună și o poftă ocazională de fast-food incontrolabilă.

Care este cea mai frumoasă veste pe care ți-ai dori s-o auzi în viitorul apropiat?
Că a apărut Game of Thrones' mai repede decât era programat! (râde)

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Trăim într-o lume foarte competitivă. Ce sfat îți dai cel mai des?
Competiția este cu mine însumi.

gheorghe-dinica-copyright-gabriela-arsenie-antena1_300916_tcdu10-ed7_0182

Lucian Ionescu, interpretându-l pe regretatul artist Gheorghe Dinică.

NU POT TRĂI FĂRĂ…

Căldură – 'Pentru că sunt născut vara, în luna august.'
Sport – 'Măcar un mers pe jos sănătos ca să simt că îmi curge sângele prin tot corpul.'
Lava cake (n.r.: prăjitură)- 'Nu cred că este nevoie de explicații.'