Înainte de a deveni o cântăreață cunoscută, Loredana Groza a trecut prin multe greutăți și a trăit în sărăcie. În plus, la scurt timp după ce și-a lansat primul album, care se bucura de succes, ea a fost interzisă în România și a pierdut tot. A fost momentul în care a decis să părăseasca țara și să-și încerce norocul peste granițe.

„Muzica și dansul au fost pentru mine cheia succesului, pentru că am reușit să ajung în sufletele oamenilor, unde îmi doream”, declară Loredana Groza.

Loredana Groza recunoaște că un episod extrem de neplăcut din cariera ei a avut loc în 1988 și a marcat-o. Însă, aceasta susține că nu regretă nimic pentru că toate provocările pe care le-a avut de înfruntat au transformat-o în femeia care este astăzi.

”Un alt moment negativ, dar care mi-a dat o altă viziune a ceea ce am de făcut și a adus o schimbare radicală în viața mea, a fost momentul când am aflat că deși aveam cel mai de succes album din România, primul meu album „Bună seara, iubite”, am fost interzisă la televiziune și, bineînțeles, și la radio. A fost o perioadă foarte tristă în viața mea, pentru că aveam atâta energie, eram atât de dornică să împărtășesc toată bucuria mea de a cânta cu toți fanii mei, care deveneau din ce în ce mai mulți și mai împătimiți, și asta mă copleșa. Și faptul că cineva nu mă lăsa să cânt, nu am înțeles niciodată de ce. Dar mi-am dat seama că în meseria asta și, în general, o femeie trebuie să nu  depindă de un bărbat sau de o situație socială pentru că oricând lucrurile astea se pot schimba. Și atunci am realizat că trebuie să fiu foarte puternică și trebuie să devin și mai puternică pentru  a putea rezista unei vieți noi, unei lumi pe care nu o cunoașteam și cu care trebuia să iau piept. Și atunci am luat calea pribegiei, cum se spune, și m-am dus în Italia și am luat-o de la zero. Am ajuns să fac televiziune acolo, după nu foarte mult timp, să am concerte și să-mi câștig acei bani cu care puteam să-mi duc mai departe visele. Adică să scriu muzică. Și așa am început să scriu muzică.  (…) Trebuie să învăț și să am curajul să pot să mă exprim direct prin muzica pe care eu o simt. Și asta au apărut primele mele albume, „Atitudine”, „Născută toamna”, „Tomilio”, în care m-am implicat și la muzică, și la versuri, și la orchestrație. Și am început să fac show-uri live și ușor, ușor am deprins această meserie de cântăreț live, pentur că e o mare diferență să cânți în studio și cu totul o altă abordare atunci când ești pe scenă”, declară Loredana.

Citește și: Moment emoționant în Australia. Prințul Harry a îngenuncheat în fața acestei femei, iar Meghan i-a urmat gestul. Cine este bătrânica

Erau zile când avea în buzunare doar 1 leu

Cântăreața a dezvăluit, de altfel, în cartea sa: „Loredana, Sentimente”, că erau zile în care nu avea în buzunare mai mult de 1 leu, dar era fericită, pentru că se ducea la repetiții în București, la studio, și avea șansa să se afirme. A muncit din greu pentru a avea succes.

„La repetițiile pentru concursul Steaua fără nume, erau zile în care nu aveam decât 1 leu și îmi planificam să mănânc patru chifle. Peste drum de hotel era un fel de minibrutărie, unde făceau niște chifle foarte bune. Și am zis: O să îmi iau una dimineața, îmi mai iau una la prânz și îmi păstrez două pentru când vin seara. Costa 25 de bani o chiflă. Nu mi se părea că fac un efort sau că n-am ce-mi trebuie, fiindcă nu aveam termen de comparație. Nu existau copii care să vină cu Mercedesul la școală. Câți bani îmi dăduseră ai mei atâția aveam, nu mi se părea nimic anormal. Eram fericită că sunt în București, că o să mă duc la Televiziune, să văd cum e într-un studio’, povestește Loredana Groza în cartea sa.

 

Celebra artistă  a lansat, de-a lungul anilor, zeci de hituri care au pus stăpânire pe topurile radio si cele ale canalelor TV muzicale.  Loredana și-a început cariera muzicală în 1988, pe vremea când avea doar 18 ani. Atunci a fost lansat primul ei album, „Buna seara, iubite”. De atunci au mai urmat alte 20 de materiale discografice, cel mai recent fiind Imaginarium din 2015. De asemenea, artista este cunoscută și pentru aparițiile sale în filme sau seriale.

 

Citește și: