Liviu Teodorescu: ”Mi-am jurat să nu mai calc pe scenă și uite-mă azi!”

Liviu Teodorescu: ”Mi-am jurat să nu mai calc pe scenă și uite-mă azi!”

Artistul concurent de la ”Te cunosc de undeva”, Liviu Teodorescu, ne-a vorbit despre influența pe care o are din partea tatălui său, actor la Teatrul Nottara, cine l-a cerut în căsătorie sau cine este celebrul artistul român alături de care visează să cânte.

 

Te numeri printre cei mai talentați tineri artiști români. Cum ți s-a părut drumul pe care l-ai parcurs până la acest moment?
Mă bucur că lumea mă vede ca pe un artist talentat, nu doar ca pe un produs al cuiva. Pentru că nici nu e așa. Îmi produc singur mare parte din muzică, iar deciziile legate de piesele pe care le lansez le iau, de obicei, singur. Drumul meu până acum, privit din afară, cred că a fost constant și presărat cu succese, care m-au mai urcat câte o treaptă, de fiecare dată.

Cum s-a schimbat viaţa ta de când ai devenit tot mai vizibil pe micul ecran?
S-a schimbat în bine, îți dai seama, pentru că, ajungând atât de ușor în casele oamenilor, ei devin tot mai interesați de mine pe zi ce trece. Cresc like-urile, concertele, vizualizările, numărul de capete care se întorc pe stradă etc.. (râde)

Interpretările tale pe scena ”Te cunosc de undeva” au constant note foarte bune din partea juriului. Ce personaj a fost cel mai placul tău și care ți-a dat cele mai mari temeri?
Cel mai pe placul meu a fost Stromae. Acolo am fost destul de apropiat de personajul original, iar ceea ce făceam pe scenă era de mare efect. Mai greu mi-a fost la Justin Timberlake. Nu pentru că ar fi prea îndepărtat de mine ca personaj, ci pentru că a trebuit să cânt și să dansez, în același timp, cot la cot cu baletul. Dar nici nu știți cât mi-am dorit să dansez și uite că aici, la “Te cunosc de undeva!”, am găsit cadrul perfect să arat că știu să fac și asta!

E complicat travestiul sau amuzant?
Depinde. De exemplu, la Amanda Lear m-am distrat de minune. În schimb, la Angela Similea mi-a tremurat tot ce aveam pe dedesubt. (râde)

Îi soliciți sfatul tatălui tău (n.r.: Mircea Teodorescu, actor Teatrul Nottara) în pregătirea personajelor?
Câteodată, da. Dar, de cele mai multe ori, încerc să mă disciplinez singur în ceea ce privește pregătirea personajelor pentru “Te cunosc de undeva!”.

De la tatăl tău moștenești, așadar, talentul actoricesc?
Cred că da. Și am făcut vreo trei ani de cursuri de actorie la Palatul Copiilor din București, urmând ca, apoi, să dau la teatru. M-am răzgândit pe ultima sută de metri și tot cu muzica în brațe am mers.

Câte ore pe zi ți-a ocupat cel mai mult pregătirea unui personaj?
La Michael Jackson am repetat mult. Piesa era grea, iar dansul, greu și el. Cred că l-am pregătit vreo patru zile, câte trei ore pe zi.

Îți mai amintești când ai cântat prima dată în faţa unui auditoriu?
Aveam vreo 9 ani și am fost atât de emoționat, încât am crezut că leșin acolo. Nu îi vedeam pe spectatori, pentru că aveam reflectoarele în ochi, dar îi simțeam acolo și mi se părea că privirile lor mă apasă pe capul pieptului. După aia, mi-am jurat să nu mai calc pe scenă, dar uite-mă și azi. Azi aș dormi pe scenă. (râde)

În copilărie de deghizai în diverse personaje sau cântai în fața oglinzii?
Nu mă deghizam, dar cântam mult în fața oglinzii, folosindu-mă de diverse obiecte pe post de microfon.

Ce talente ascunse mai ai?
Nu știu cât de ascuns mai e, dar sunt producător și compozitor. Produc și compun și pentru alți artiști, nu numai pentru mine. Amna, Andra, Adda, What’s Up, Ruby sunt doar câteva nume.

Care sunt cele mai frumoase complimente pe care le-ai primit din partea fanelor?
Ce complimente, m-au cerut în căsătorie, iar ăsta mi se pare gestul suprem. (râde)

Ce gesturi sau cuvinte te emoţionează cel mai mult?
Mă emoționează momentul în care oamenii își zâmbesc și își spun lucruri frumoase. Câteodată merg la oameni și le spun cât de buni sunt și simt că mă umplu de fericire când fac asta. Dincolo de orgolii și de altele, trăim într-o lume frumoasă, de care ne putem bucura cu adevărat numai dacă avem sufletele curate. Îmbrățișările și vorbele frumoase ajută mult. Practicați-le des!

Mulţi oameni se relaxează citind, jucând cărţi, gătind. Pe tine ce te relaxează?
Ieșirile cu prietenii mă relaxează mult. O atmosferă plină de prietenie îmi încarcă tot timpul bateriile.

Cine este idolul tău din muzică și/sau trupa alături de care visezi să cânți la un moment dat pe scenă?
Mi-aș dori să fac, la un moment dat, o piesă cu Vama. Îmi place mult Tudor Chirilă și, când eram copil, ascultam Vama Veche continuu.

Ce așteptări ai de la tine pentru acest an?
Am cele mai frumoase așteptări. Pentru toamnă am niște planuri, piese, evenimente, care îmi vor schimba traiectoria în muzică. Îmi voi exploata la maximum toate capacitățile și am de gând să fac și să lansez și mai multă muzică decât până acum.

Credit foto: Antena 1 (Gabriela Arsenie)

Liviu Teodorescu în cadrul transforming show-ului ”Te cunosc de undeva”

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Acum, la 23 de ani, dragostea îți dă bătăi mari de cap sau de inimă?
Îmi dă bătăi de cap. Și de inimă. Cred că n-o să mă lase cât voi trăi.

Nu pot trăi fără…

Artă – ”Pentru că așa mă exprim.”
Iubire – ”Pentru că asta exprim prin artă.”
Disciplină – ”Pentru că asta mă ajută să-mi exprim iubirea prin artă.”

 

Credit foto: Antena 1, Gabriela Arsenie.