Totodată, dacă bănuiești că nu ai o căsnicie cu adevărat fericită, s-ar putea să fie doar o problemă de percepție. Poate fi vorba de așa-numita ”adaptare hedonică”. În momentul în care mănânci prea multe prăjituri, nu ți se mai par așa de bune. Soții nu mai simt atât de multă plăcere nu pentru că s-ar fi schimbat ceva, ci pentru că nu mai sunt atrași de noutate. Faptul că le este bine în cuplu pare a fi obișnuit și își doresc ceva mai mult. O altă situație este aceea în care unul dintre parteneri crede că fericirea lui este în mâinile celuilalt și așteaptă pasiv ca el să-i îndeplinească dorințele.

Citește și: Ingrediente absolut necesare într-o căsnicie trainică

Cei care au o căsnicie cu adevărat fericită prețuiesc clipele petrecute împreună

Poți vedea semne evidente la oamenii care sunt fericiți. Au chipurile destinse și zâmbesc. Partenerii care au o căsnicie cu adevărat fericită își găsesc întotdeauna timp să petreacă împreună, pentru că își doresc asta. Chiar dacă sunt ocupați, pot să trimită un mesaj sau un zâmbet persoanei iubite. Chiar și un dialog de zece minute la o masă de seară târzie contează. Aceste mici momente adaugă bucurie în viața de zi cu zi. Căsniciile fericite nu sunt cele din care necazurile lipsesc, dar cele în care soții trec împreună peste greutăți și iubesc diminețile în care se trezesc unul alături de celălalt.

Citește și: 3 secrete pentru ca să ai o căsnicie fericită

Ce-ți mai lipsește să ai o căsnicie cu adevărat fericită: Proiectele comune

”Când unul este mulțumit pentru că și-a impus cererile și are dorințele satisfăcute, iar celălalt este nemulțumit constant, nu este în regulă. Aceste probleme vor răbufni la un momentdat. Uneori, se întâmplă ca partenerul să plece aparent din senin, fără motive și, totuși, plin de resentimente justificate. Alte cupluri duc un război rece. Unul dintre parteneri nu înțelege de ce în familia lor s-a instalat brusc înstrăinarea, nepăsarea sau chiar ostilitatea”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Într-o căsnicie cu adevărat fericită, soții comunică bine

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”O căsnicie cu adevărat fericită este una în care soții comunică bine fără să le fie teamă de ce va spune celălalt. Au proiecte comune care vizează, de obicei, copiii. Au pasiuni și idealuri comune. Au un stil de viață asemănător. Știu să lucreze în echipă folosind diferențele dintre ei. Se bucură împreună de viața sexuală, de activități de timp liber în doi, dar își lasă spațiu unul altuia pentru viață proprie. Fiecare se simte înțeles și sprijinit de către partener.”

 

 

 

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com