Lipsa de afecțiune în copilărie poate afecta grav la vârsta adultă

Lipsa de afecțiune în copilărie poate afecta grav la vârsta adultă

Lipsa de afecțiune în copilărie poate afecta starea de sănătate mintală la vârsta adultă, potrivit unui studiu de referință. Mulți copii privați de afecțiune în primii ani de viață vor avea tot felul de probleme la vârsta adultă.

Lipsa de afecțiune în copilărie, neglijarea, dăunează copiilor în mare parte prin absența unui mediu optim și a lipsei de oportunități de dezvoltare.

Efectele pot fi de lungă durată și au implicații importante pentru oportunitățile pe care le au acești copii în viața ulterioară și viața copiilor lor.

Un copil ce a cunoscut lipsa de afecțiune în copilărie va crede că nu merită să fie iubit sau nu va înțelege acest sentiment.

Se va întreba mereu dacă nu este suficient de bun sau are anumite probleme.

Este bine sau nu să-ți lauzi copilul?

Lipsa de afecțiune în copilărie poate afecta grav la vârsta adultă

Lipsa de afecțiune în copilărie va afecta stima de sine, încrederea în propria persoană.

De asemenea, un astfel de om poate fi pesimist la vârsta adultă, poate avea frustrări grave și poate afișa un comportament dezechilibrat în societate.

Atunci când o persoană nu cunoaște dragostea și afecțiunea părinților sau a familiei în copilărie este mai predispusă să dezvolte anxietate și depresie ca adult.

Furia acumulată în ani de zile poate avea rezultate nedorite.

Lipsa de afecțiune în copilărie își poate pune amprenta negativ în personalitatea adultului.

El nu se va considera un om normal deoarece a sărit peste anumite etape în viață sau dezvoltarea ca individ a fost una cu deficiențe.

Cum rezolvi cele mai comune probleme ale adolescenților

Un copil lăsat să stea singur și care nu interacționează cu cei dragi care să-i arate sentimente frumoase va avea sechele ca adult.

Acolo unde nu nu s-a sădit nimic, în copilărie, ce ar putea să fie la vârsta adultă?

Este exact ca în cazul unei persoane care toată viața sa a cunoscut ura, bătaia, țipete.

Această persoană, la vârsta adultă, va face exact ceea ce a trăit și experimentat în coplărie. Acesta este normalul său.

Lipsa de afecțiune în copilărie poate afecta grav la vârsta adultă

O copilărie stimulatoare este percepută ca fiind integrală pentru crearea relației părinte-copil și dezvoltarea abilităților de auto-calmare  mai târziu în viață.

Un adult care a avut lipsa de afecțiune în copilărie are șanse mari să nu-și poată exprima sentimentele, dragostea, aprecierea pentru oricine altcineva.

Un părinte are obligația de a fi lângă copilul său nu numai fizic, ci trebuie să-i ofere suportul psihic, fizic emoțional pentru a se dezvolta armonios și normal.

Ce ar trebui să știe tinerii despre consumul de alcool

Nu mergeți pe premiza că sunt prea mici pentru a înțelege ce este dragostea, afecțiunea, interacțiunea.

Nu neglija copilul, nu te comporta rece cu el crezând că așa va învăța să fie dur.

Fiecare lucru pe care-l faci are un impact asupra dezvoltării sale ca individ, a personalității sale de acum și din viața viitoare de adult.

Încearcă să fii cel mai bun părinte, cel mai drăgăstos, cel mai iubitor cu copilul tău. Lucrați la o relație frumoasă de prietenie care să dureze o eternitate.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto