Ingrediente:

  • o bucată limbă de vită
  • 200 g măsline cu sâmburi
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper
  • 3-4 felii lămâie

1. Limba se pune la fiert în oala sub presiune, acoperită de apă și se lasă o oră din momentul în care începe oala să fluiere.
2. După acest timp, se trage de pe foc, se lasă oala să se răcorească, se scoate bucata de limbă şi, dacă nu este foarte fierbinte, se curăță imediat de pieliţă. Apoi, muşchiul se taie felii.
3. Într-o cratiţă cu ulei se pune ceapa la călit şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă bulionul desfăcut cu puţină apă. Se lasă să dea un clocot și se
pun feliile de limbă.
4. Se adaugă măslinele şi feliile de lămâie și se mai lasă la fiert aproximativ 30 de minute. Se potriveşte de sare şi piper şi se aduce la masă.

Sursa foto: Shutterstock