Legume gratinate la cuptor

legume-gratinate-la-cuptor

Dacă vreți o rețetă ușoată, gustoasă și fără carne, nu pot decât să vă invit la o porție de legume gratinate la cuptor. 

Ingrediente:

● o vânătă

● un dovlecel

● o ceapă

● un ardei gras
● 3 roșii

● 10 măsline

● 4 ciuperci albe proaspete

● 2 linguri ulei
● 2 linguri pesmet

● 100 g brânză sau cașcaval

● sare

1. Ciupercile tăiate felii se pun la călit în ulei într-o tigaie, cu ceapa curățată și tăiată julien și ardeiul gras feliat. Vânăta și dovlecelul se taie cuburi care se presară cu sare și se lasă așa.
2. Roșiile tăiate cuburi se amestecă cu ciupercile, ceapa, măslinele și ardeiul gras și se pun într-un vas de cuptor uns cu puțin ulei și presărat cu pesmet. Se adaugă dovlecelul și vânăta șterse de sucul pe care l-au lăsat și se amestecă. Se pune deasupra brânza sau cașcavalul și se dă vasul la cuptor pentru 20 de minute.