Lebăr de porc

lebăr de porc

Oricât de bun ar fi cel de cumpărat, niciodată nu se poate compara cu cel făcut în casă. Anul acesta, îți propunem să faci singură lebăr de porc. Rețeta e simplă și absolut delicioasă. Încearcă și te vei convinge!

Ingrediente:

5 kg. carne de porc

6 m intestine groase de porc

2 kg ficat de porc

4 cepe

boia dulce

2 foi de dafin

sare

piper

Mod de preparare lebăr de porc:

  1. Carnea și ficatul se pun la fiert în apă, alături de ceapă, sare și foi de dafin. Se scot apoi și se lasă la răcit. Carnea și ficatul fierte și toacă și se amestecă apoi cu boia dulce, sare și piper.
  2. Se amestecă bine și se lasă compoziția la rece pentru două ore. Intestinele spălate bine se atașază la mașina de tocat și se umplu. Se leagă și se pun la fiert pentru 30 de minute. Se scot și păstrează la rece

 

 

 

 

 

 

 

Loading...