Leacuri mănăstirești pentru imunitate scăzută

Bolile autoimune tratate remedii naturale: cătina stimulează sistemul imunitar

'Fructele de cătină sunt un foarte bun stimulator al imunităţii. Conțin substanțe antioxidante și ajută corpul să elimine radicalii liberi, atât de dăunători pentru corp. Este indicată o cură de trei săptămâni cu tinctură de cătină, după care se fac două săptămâni de pauză. Apoi, se poate relua', spune Maica Justina Bujor stareță a Mănăstirii Paltin, de profesie medic cu specialitatea medicină de familie și conducătoare a laboratorului de prelucrare a plantelor medicinale al mănăstirii.

Mai sunt indicate tincturile de echinaceea, gălbenele sau lemn dulce. Siropul de cătină este şi el foarte eficient pentru imunitate. Poate fi băut diluat cu apă, după gust, de două ori pe zi, dimineaţa şi la prânz. Seara, este contraindicat pentru că poate provoca insomnii.

Uleiul de cătină este şi el bun pentru a preveni răcelile şi gripa. Se ia câte o linguriță înainte de masă cu o jumătate de oră. Dacă ţi se pare greţos, bea imediat puţin suc de lămâie.

În caz că ai deja gripă, te poţi trata cu tinctură de cătină, echinaceea, soc şi creţuşcă. Ţine cont că socul şi creţuşca sunt contraindicate femeilor însărcinate sau care alăptează. Tinctura antigripală se ia doar în timpul afecțiunii.

Important: Pentru a avea imunitate în fața bolilor trebuie, de asemenea, să respecţi câteva reguli simple de viaţă: alimentaţia ta să conţină cel puţin cinci porţii de legume şi fructe pe zi. Nu te feri de plimbările şi sportul în aer liber şi nu te îmbrăca mai gros decât este nevoie.