Lasagna cu vinete

Ingrediente:
►20 foi de lasagna
►4 vinete
►2 legături pătrunjel
►2-3 cepe
►200 g caşcaval
►4 linguri pesmet
►150 g unt
►sare
►piper negru măcinat
Pentru sos:
►un kg roşii
►cimbru
►busuioc uscat şi proaspăt
1. Foile de lasagna se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot în sită şi se acoperă cu o folie ca să nu se usuce. Se curăţă vinetele, se taie felii şi se condimentează cu sare. Se lasă 1-2 ore până îşi lasă zeama.
2. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Pentru început, se căleşte ceapa în unt şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă vinetele tăiate. După ce au scăzut, se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă cu pesmetul şi caşcavalul ras. Pătrunjelul verde se pune la sfârşit.
3. Se tapetează o tavă cu unt şi cu pesmet şi se pune un strat de foi, unul de vinete şi tot aşa.
4. Se spală şi se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blen-derul. Sucul de roşii se prepară cu sare, piper, cimbru şi busuioc şi se toarnă peste lasagna. Se bagă în cuptor. După ce s-a rumenit, se serveşte cu caşcaval şi busuioc.

Loading...