Lasagna cu tofu- de post

lasagna cu tofu

2Pentru prima dată în viața mea am pregătit o lasagna de post. Am avut ceva emoții dar la sfârșit am obținut o lasagna cu tofu după care toți m-au felicitat! 

Ingrediente pentru lasagna cu tofu:

● un pachet foi de lasagna fără ou

● 450 g brânză tofu

● 450 g spanac congelat

● 250 ml suc de roșii

Pentru sosul alb:

● 500 ml lapte
● 3 linguri făină ● sare ● piper

1. Spanacul congelat se dă într-un clocot și se scurge foarte bine.
2. Brânza tofu se fărâmițează, apoi se amestecă cu spanacul bine scurs.
3. Pentru sosul alb, se pune la fiert laptele de soia cu făina. Se amestecă încontinuu până se îngroașă. Se potrivește gustul de sare și piper, la final.
4. Foile de lasagna se fierb conform indicațiilor de pe pachet.
5. Într-o tavă de cuptor se pune un strat subțire de sos alb, apoi un rând de foi de lasagna.
6. Se așază apoi straturi alternative de suc de roșii, amestec de tofu, foi de lasagna și sos alb. Se dă la cuptor pentru 40 de minute.

Citește și cum se pregătește tofu pentru rețete de post!

Loading...