Ingrediente:

  • un pachet foi de lasagna
  • 250 g spanac congelat
  • un piept de pui
  • 50 g caşcaval
  • o ceapă
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Pentru sosul bechamel:

  • 3 linguri unt
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri făină albă
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță nucșoară

1. Spanacul se opărește în apă clocotită şi se lasă
la scurs într-o strecurătoare.
2. Ceapa mărunt tocată se pune la călit în unt
topit şi apoi se adaugă carnea tăiată cât mai mărunt.
Se lasă până ce aceasta îşi schimbă culoarea
și se presară sare și piper.
3. Pentru sosul bechamel, într-o tigaie se topește
untul, se adaugă făina și se lasă 5 minute să se călească,
după care se toarnă câte puțin lapte, treptat,
și se amestecă încontinuu. Când s-a obținut o
compoziție omogenă, se lasă să fiarbă 5 minute
la foc mic, apoi se presară sarea și nucșoara, se
amestecă din nou și se stinge focul.
4. Într-o tavă de cuptor se pune un prim strat de
sos, se continuă cu pui, foaie de lasagna, sos,
spanac, având grijă ca ultimul strat să fie de sos
alb. Se presară cu caşcaval ras şi se dă la cuptor
pentru 35 de minute.

Sursa foto:Shutterstock

Încearcă și această rețetă de lasagna cu carne tocata