Lasagna cu parmezan

Ingrediente
►un pachet foi de lasagna
►3-4 lingurițe ulei de măsline
►600 g carne de vită tocată
►2 cepe roșii ►un gălbenuș
►sare ►cimbru verde și uscat
►busuioc verde și uscat
►piper negru măcinat
Pentru sos:
►300 ml suc de roșii
►1-2 linguri pastă de măsline
►usturoi marinat
►100 g parmezan ►50 g unt
1. Foile de lasagna se fierb în apă clocotită cu sare și puțin ulei.
2. Se curăță ceapa roșie, se toacă mărunt, se călește în uleiul de măsline 2-3 minute și se adaugă carnea de vită tocată. Se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc și se căleşte bine.
3. După aceea, se lasă să se răcorească și se adaugă gălbenușul, apoi se amestecă bine. Se unge tava cu unt și cu ulei și se aranjează primul strat de foi. Se pune carnea, apoi foile și tot așa până se acoperă cu ultimul rând de foi.
4. Între timp, se prepară sosul din pasta de măsline și sucul de roșii, se condimentează cu sare, piper cimbru, busuioc și usturoi marinat. Se bagă la cuptor și, după ce s-a rumenit, se servește cu parmezan și frunze de busuioc verde.

Loading...